Geopend: Werkdagen 11 tot 17 uur - Weekend 13 tot 17 uur

Zeeaquarium

Ongetwijfeld kent u de kabeljauw. Maar kent u het harnasmannetje?

Ongetwijfeld kent u de kabeljauw, de schol en de bot. Wellicht ook de zeebaars en de rode poon. Maar kent u het harnasmannetje? Of het botervisje, de puitaal, de zeedonderpad? Allemaal niet erg groot en vaste bewoners van de Waddenzee. U vindt ze samen met nog veel meer andere vissen en zee-organismen in de zee-aquaria van het Centrum voor Natuur en Landschap.

De zee-aquaria van het Centrum variëren in grootte van enkele honderden liters tot 40.000 liter. Dit laatste aquarium met 18 vierkante meter ruitoppervak, vormt een kolossale leef- en zwemruimte voor grote zeevissen. Roggen vinden een onderkomen in een speciale ‘roggen-aai-bak’.

Roggen

In de roggen-aaibak van het Centrum bevinden zich 5 stekelroggen. Vooral de vrouwtjes beoefenen veelvuldig de paringsdans, zoals in de roggenbak is te zien. Stekelroggen zijn voor de mens ongevaarlijk.

Haaien

Wist je dat er ook haaien zwemmen in de Noordzee? Hondshaaien, deze kun je natuurlijk ook zien in onze aquaria.

De zee-aquaria van het Centrum variëren in grootte van enkele honderden liters tot 40.000 liter. Dit laatste aquarium met 18 vierkante meter ruitoppervak, vormt een kolossale leef- en zwemruimte voor grote zeevissen.