Zeeaquarium &

Natuurmuseum

Dertig kilometer lang en zo'n viereneenhalve kilometer op z'n breedst herbergt Terschelling een zeer afwisselend landschap. Terschelling is een eiland met een wonderschone natuur. Ten zuiden gaat Terschelling bij laag water over in de uitgestrekte wadvlaktes van Waddenzee, bij hoogwater wordt het weer een echt eiland. Aan de noordkant gaat Terschelling over in de Noordzee.

Wij hebben niet de illusie die natuur in het Centrum voor Natuur en Landschap na te bootsen. Je zult dus de fiets moeten pakken of gaan wandelen om al dat moois te aanschouwen. De planten, de bomen, de vogels, de insecten en al die andere dieren dragen geen naamplaatje. Die naam vindt je in het Centrum. Zichtbaar, maar meestal onzichtbaar gebeurt er in die natuur ontzettend veel. Ook daaraan wordt in het Centrum uitgebreid aandacht besteed.

Door het eiland te verkennen en het Centrum te bezoeken geniet je tweemaal van al dat moois.

U kunt uw toegangstickets ook online kopen

Openingstijden

Van 1 april tot 1 november dagelijks geopend van 11.00-17.00 uur.

Van 1 november tot 1 april op dinsdag, in de weekenden en in de schoolvakanties geopend van 11.00-17.00 uur. 


Entree

Volwassenen € 6,00 p.p., kind 4 t/m 12 jr € 4,50 p.p., kind t/m 3 jr. gratis. Groepen vanaf 15 pers. € 4,50 p.p.


Centrum voor Natuur en Landschap & Zeeaquarium

Burg. Reedekerstraat 11, West-Terschelling Postbus 25, 8880 AA West-Terschelling

tel: 0562 442390

email: info@natuurmuseumterschelling.nl


Slechtweer

Echt slecht weer is het natuurlijk nooit op Terschelling, maar mocht het buiten minder aangenaam zijn dan biedt het Centrum voor Natuur & Landschap u (en uw kinderen) een leuke, leerzame en ontspannen middag.

Schoolreisjes

Het natuurmuseum en zee-aquarium in West-Terschelling leent zich ook goed voor een schoolreisje. Informeer naar de mogelijkheden.

Filmzaal

In de film- en lezingenzaal is plaats voor 64 mensen. Doorlopend kun je er genieten van grootbeeldpresentaties van unieke waddenfilms. Op aanvraag zijn er meer mogelijkheden. 's Avonds kan de ruimte voor een filmvoorstelling, lezing of instructie/cursus afgehuurd worden